8500 YIL ÖNCE İZMİR‏

0
2215
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Terör.

Şehitler.

IŞİD.

PKK.

PYD.

Güvenlik kaygısı.

Gelecek kaygısı.

Göçmenler.

Suriyeli sığınmacılar.

50 milyon kayıp kimlik.

Karaman’da tecavüze uğrayan 45 gencecik evladımız.

Cinsel taciz.

Sapık.

Sensin Sapık.

Türkiye, geçtiğimiz hafta bunları konuştu.

Bunlar konuşulurken, kentini, çevresini ve geleceğini düşünen insanların da olduğuna tanık oldum. Geçtiğimiz gün katıldığım KAYED Genel Kurulu, geleceğimiz için umutlarımı artırdı.

KAYED

KAYED’in açılımı, “Karacaoğlan ve Yeşilova Mahaleleri Dayanışma ve Kültür Derneği”dir. Yukarıda sözünü ettiğim geleceğine duyarlı insanların, 2010 yılında kurduğu derneğin adıdır.

Önce kendi evlerinin önünü süpüren insanlar.

Kendi çevrelerini temiz tutarak şehirlerinin temiz olacağına inananlar.

10 Nisan 2016 Pazar günü, 4. Olağan Genel Kurulu’nda söz alan Başkan Ramadan Güler derneğin amaçlarından birisinin, Yeşilova Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını desteklemek ve tanıtmak olduğunu vurguladı.

KAYED üyelerinin ülkemizin her yöresinden ve her bölgeden gelmesini bir avantaj olarak gören anlayış, hoşgörüyle birleşince ortaya barış ve dayanışma içinde, birlikte yaşama kültürü çıkmış.

YEŞİLOVA HÖYÜĞÜ

KAYED’in kurulma gerekçelerinin başında yeralan Yeşilova Höyüğü, İzmir’in en eski yerleşim birimidir ve 2005 yılından beri kazı çalışmaları devam etmektedir.

Bulunan kil parçaları içerisinde çocuk ve kadın parmak izlerine rastlanması bu höyüğü bir anda çok önemli hale getirmiştir.

Kazılarda öğütme taşlarının bulunması da tarımın ve yerleşik yaşamın başladığını gösteren değerli ipuçlarıdır.

Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi ortaklığı ile sürdürülen ve kazı çalışmalarını Doç. Dr. Zafer Derin’in yürüttüğü Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır tarafından 2013 yılında açıldı.

Bugün de kazı devam etmektedir.

Tarihi ortaya çıkarma konusundaki bu güzel ortak duyarlılığı, keşke her alanda gösterebilsek.

SON SÖZLER: Yeşilova’da MÖ 5700 yılı dolaylarında yaşanan bir yangın ve ardından gelen sel baskını, höyüğün terkedilmesine yolaçmıştır. Bundan 8500 yıl önce mutlaka KAYED benzeri ortak akıl vardı. Yangın ve sel gibi afetlere karşı ortak akılla mücadele edebildiklerini düşünüyorum. KAYED, ortak akıldır. KAYED, gelecek için umudun adıdır. Teşekkürler Başkan Ramadan Güler ve bugüne kadar emeği geçen tüm yönetim, denetim kurulu üyeleri. Başarılar yeni Başkan Sayın İsa Aydın.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here